gastro postao
Neodoljivi rižoto alla pizza odlična je ideja za ručak.
Ubrajate li se u ljubitelje pizze, ovaj rižoto svakako trebate isprobati. Šunka, sir, gljive, cherry rajčice u kombinaciji s rižom odlična su ideja za ručak.
U ovaj rižoto možete dodati i poriluk. Prepržite ga sitno nasjeckanog sa šunkom, gljivama i papričicom, kao u drugom koraku, pa nastavite pratiti recept. isto tako, ako vam je draži mesni temeljac, iskoristite goveđi.
Potrebno vam je:
- 1 l povrtnog temeljca
- 1 režanj češnjaka
- 2 žlica maslinova ulja
- 100 g kuhane šunke
- 200 g šampinjona
- 1 ljuta paprika
- 125 g cherry rajčica
- 1 šalica goude
- svježi bosiljak
Priprema:
- Temeljac, češnjak i dvije čaše hladne vode uljite u lonac te kuhajte na umjerenoj vatri oko šest minuta, dok ne počne krčkati. U međuvremenu ulijte pola ulja u tavu pa prepržite šunku, gljive, papričicu i cherry-rajčice. Kad papričica omekša, premjestite sve na tanjur.
- Ugrijte ostatak ulja te dodajte rižu. Pržite je minutu pa ulijte trećinu šalice mješavine s temeljcem. Kuhajte miješajući dok riža ne upije svu tekućinu. Zatim to ponovite s ostatkom temeljca i dodajte smjesu sa šunkom.
- Začinite solju i paprom pa kuhajte još minutu. Dodajte sir i pospite bosiljkom te poslužite.
Dobar tek!