gastro postao
Nema ljeta do finih aromatičnih jela s paprikom i rajčicama, zar ne? Zato smo ih u ovom receptu spojili s rižom – i dobili fantastično brzo i vrlo ukusno jelo prihvatljiva troška!
Sastojci za 4 osobe:
- 200 g ukiseljenih paprika
- 1 glavica luka
- 1 žlica maslinova ulja
- 300 g riže za rižoto
- 100 ml bijelog vina
- 500 ml povrtne juhe
- 400 g usitnjenih rajčica (može i iz konzerve)
- ½ vezice peršina
- 50 g parmezana u komadu
- sol i papar
Priprema:
- Paprike ocijedi i usitni, a luk oljušti i nasjeckaj na sitne kockice. U tavici zagrij ulje pa propirjaj luk.
- Pećnicu upali da se zagrije na 200 Celzijevih stupnjeva. U tavicu dodaj rižu pa je miješajući pirjaj 1 minutu, podlij vinom i miješaj dok riža ne upije svu tekućinu. Onda ulij 400 ml juhe, umiješaj rajčice i komadiće paprika, poklopi i kuhaj u pećnici oko 25 minuta.
- Peršin oplahni, posuši i nasjeckaj. Polovicu peršina zatim izmiješaj sa 100 ml juhe te primiješaj u rižoto.
- Začini ga solju i paprom po vlastitom ukusu, posipaj listićima parmezana i ostatkom peršina te posluži.