gastro postao
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
SASTOJCI (špinat kora)
- 6 žlica isjeckanog špinata
- 1 kom prašak za pecivo
- 6 žlica brašna
- 3 žlica ulja
- 4 kom jaja
SASTOJCI (ajvar kora)
- 4 žlica ajvara
- 4 kom jaja
- 3 žlica ulja
- 6 žlica brašna
- 1 kom prašak za pecivo
FILA
- sol, papar
- 1 kom kremasti sir
- 1 kom kiselo vrhnje
- isjeckani kiseli krastavci (po želji)
- 2 kom kuhano jaje (po želji)
- malo nasjeckane šunke
Priprema
- Kora od špinata - špinat skuhati i iscjeciti i usitniti, jaja umutiti i dodati ostale sastojke. Sve dobro izmiješajte i postavite na papir za pečenje i lagano ispecite na 170 stupnjeva oko 5min (dok se tijesto ne ispeče). Ispečenu koru ostavite sa strane da se malo ohladi.
- Kora od ajvara - umutiti jaja, dodati ostale sastojke i ajvar, sve dobro izmiješati, staviti na papir za pečenje i lagano ispeći kao i prethodnu koru.. Ispečenu koru staviti sa strane.
- Fila - izgnječite sir, dodajte sve sastojke i dobro izmiješajte. Obe rolade nafilajte, zavijte, obložite folijom i stavite u frižider da se stegne. Dobar tek!