Recepti 13. listopada 2014.

Rolada s ajvarom

ajvar
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite malo drugačiju roladu s ajvarom i parmezanom te ju poslužite kao hladno predjelo

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 334

Nadjev

  • 250 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • 180 g vrhnje kiselo (10% masti )
  • sol
  • peršin, list

Ostalo

  • parmezan
  • 100 g kuhana šunka
  • 6 kom jaje kokošje
  • 3 žlica ajvar
  • 6 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 6 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 mala žlica sol
  • 13 g prašak za pecivo

Priprema

  1. Izmiksajte bjelanjke sa žličicom soli u čvrsti snijeg. Dodajte žumanjke pa mlijeko i ajvar.
  2. Umiješajte prosijano brašno s praškom za pecivo. Veliki lim (35x40 cm) obložite pek-papirom i rasporedite smjesu. Lupite nekoliko puta o stol kako bi se razbili mjehurići zraka.
  3. Pecite 15-20 minuta na 180°c.
  4. Vruću roladu s pek-papirom zarolajte počevši od duže stranice i ostavite da se ohladi.
  5. Pomiješajte sastojke za nadjev.
  6. Ohlađenu roladu odmotajte i premažite. Posipajte po cijeloj površini naribanim sirom pa poslažite šunku. Zarolajte pa pustite da se ohladi.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.