gastro postao
Pripremite malo drugačiju roladu s ajvarom i parmezanom te ju poslužite kao hladno predjelo
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 334
Nadjev
- 250 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- 180 g vrhnje kiselo (10% masti )
- sol
- peršin, list
Ostalo
- parmezan
- 100 g kuhana šunka
- 6 kom jaje kokošje
- 3 žlica ajvar
- 6 žlica pšenično brašno, bijelo
- 6 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 mala žlica sol
- 13 g prašak za pecivo
Priprema
- Izmiksajte bjelanjke sa žličicom soli u čvrsti snijeg. Dodajte žumanjke pa mlijeko i ajvar.
- Umiješajte prosijano brašno s praškom za pecivo. Veliki lim (35x40 cm) obložite pek-papirom i rasporedite smjesu. Lupite nekoliko puta o stol kako bi se razbili mjehurići zraka.
- Pecite 15-20 minuta na 180°c.
- Vruću roladu s pek-papirom zarolajte počevši od duže stranice i ostavite da se ohladi.
- Pomiješajte sastojke za nadjev.
- Ohlađenu roladu odmotajte i premažite. Posipajte po cijeloj površini naribanim sirom pa poslažite šunku. Zarolajte pa pustite da se ohladi.
Izvor Skuhatćute