gastro postao
Pripremite malo drugačiju roladu s ajvarom i parmezanom te ju poslužite kao hladno predjelo
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 334
Nadjev
- 250 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- 180 g vrhnje kiselo (10% masti )
- sol
- peršin, list
Ostalo
- parmezan
- 100 g kuhana šunka
- 6 kom jaje kokošje
- 3 žlica ajvar
- 6 žlica pšenično brašno, bijelo
- 6 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 mala žlica sol
- 13 g prašak za pecivo
Priprema
- Izmiksajte bjelanjke sa žličicom soli u čvrsti snijeg. Dodajte žumanjke pa mlijeko i ajvar.
- Umiješajte prosijano brašno s praškom za pecivo. Veliki lim (35x40 cm) obložite pek-papirom i rasporedite smjesu. Lupite nekoliko puta o stol kako bi se razbili mjehurići zraka.
- Pecite 15-20 minuta na 180°c.
- Vruću roladu s pek-papirom zarolajte počevši od duže stranice i ostavite da se ohladi.
- Pomiješajte sastojke za nadjev.
- Ohlađenu roladu odmotajte i premažite. Posipajte po cijeloj površini naribanim sirom pa poslažite šunku. Zarolajte pa pustite da se ohladi.
Izvor Skuhatćute
parmezan
šunka
recept
ajvar
rolada
predjelo
hladno predjelo
ručak
pečenje
finger food
namaz
niskokaloricna prehrana
večera