Recepti 13. listopada 2014.

Rolada s pršutom i sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Iako su omiljeno jelo diljem svijeta, mesne štruce zaštitni su znak mnogih američkih domaćinstava. Svaka domaćica vjerojatno ima omiljenu kombinaciju za štrucu i tajni sastojak za neodoljiv okus.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 92

Potrebno vam je

  • 2 kom jaje kokošje
  • 0.25 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 žlica senf
  • 1 šalica krušne mrvice
  • 0.50 šalica peršin, list
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 450 g mljeveno meso
  • 0.30 šalica brusnice, sušene
  • 2 šalica mladi špinat
  • 6 kriška pršut
  • 6 kriška sir tilzit

Priprema

  1. Obložite lim za pečenje s dva sloja papira za pečenje, a pećnicu zagrijte na 205°c.
  2. U velikoj zdjeli istucite jaja s mlijekom i senfom. Umiješajte krušne mrvice, sjeckani peršin, luk i češnjak. Dodajte meso i brusnice. Popaprite pa rukama sve dobro izmiješajte.
  3. Stavite smjesu u kalup i oblikujte kvadrat veličine 30x30 cm.
  4. Poravnajte vrh pa na njega stavite listove špinata. Na listove poslažite kriške pršuta, a na to sve stavite kriške sira. Čvrsto sve zarolajte pomoću papira za pečenje.
  5. Pecite oko 35 min i ostavite da se kratko ohladi prije rezanja.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.