gastro postao
Iako su omiljeno jelo diljem svijeta, mesne štruce zaštitni su znak mnogih američkih domaćinstava. Svaka domaćica vjerojatno ima omiljenu kombinaciju za štrucu i tajni sastojak za neodoljiv okus.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 92
Potrebno vam je
- 2 kom jaje kokošje
- 0.25 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 1 žlica senf
- 1 šalica krušne mrvice
- 0.50 šalica peršin, list
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 450 g mljeveno meso
- 0.30 šalica brusnice, sušene
- 2 šalica mladi špinat
- 6 kriška pršut
- 6 kriška sir tilzit
Priprema
- Obložite lim za pečenje s dva sloja papira za pečenje, a pećnicu zagrijte na 205°c.
- U velikoj zdjeli istucite jaja s mlijekom i senfom. Umiješajte krušne mrvice, sjeckani peršin, luk i češnjak. Dodajte meso i brusnice. Popaprite pa rukama sve dobro izmiješajte.
- Stavite smjesu u kalup i oblikujte kvadrat veličine 30x30 cm.
- Poravnajte vrh pa na njega stavite listove špinata. Na listove poslažite kriške pršuta, a na to sve stavite kriške sira. Čvrsto sve zarolajte pomoću papira za pečenje.
- Pecite oko 35 min i ostavite da se kratko ohladi prije rezanja.
Izvor Skuhatćute