gastro postao
Punjena pileća prsa zapecite u pećnici i poslužite s umakom od šampinjona i vrhnja za kuhanje
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 497
Potrebno vam je
- 1000 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 100 g rukola
- 15 kriška panceta
- 50 g edamer (40% m u st)
- 1 kom češnjak
- 10 g pršut
- kadulja
- maslac, slani
- 0.50 l vrhnje za kuhanje
- šampinjoni (uzgojeni)
- 1 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Rikulu blanširajte, nasjeckajte te dodajte češnjaku koji ste prije toga propirjali na maslinovu ulju. Pileća prsa osušite te razrežite po dužini da dobijete što veću površinu i još istucite batom. Natrljajte začinima.
- Prsa prekrijte pancetom, prutićima sira i rikulom te zarolajte i učvrstite sa svake strane štapićima kako nadjev ne bi ispao. Stavite u lim za pečenje te pecite u pećnici na 180°c oko 40 minuta.
- Za umak na maslacu kratko popržite pršut oko tri minute. Dodajte šampinjone koje ste prethodno očistili i narežite na listiće. Kad gljive omekšaju, dodajte kadulju i vrhnje za kuhanje te ostavite da lagano prokuha. Na kraju dodajte bijelo vino te sve prokuhajte oko deset minuta kako bi vino isparilo.