Recepti 03. listopada 2014.

Rolana piletina u umaku

gastro postao gastro.24sata.hr
Punjena pileća prsa zapecite u pećnici i poslužite s umakom od šampinjona i vrhnja za kuhanje

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 497

Potrebno vam je

  • 1000 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 100 g rukola
  • 15 kriška panceta
  • 50 g edamer (40% m u st)
  • 1 kom češnjak
  • 10 g pršut
  • kadulja
  • maslac, slani
  • 0.50 l vrhnje za kuhanje
  • šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Rikulu blanširajte, nasjeckajte te dodajte češnjaku koji ste prije toga propirjali na maslinovu ulju. Pileća prsa osušite te razrežite po dužini da dobijete što veću površinu i još istucite batom. Natrljajte začinima.
  2. Prsa prekrijte pancetom, prutićima sira i rikulom te zarolajte i učvrstite sa svake strane štapićima kako nadjev ne bi ispao. Stavite u lim za pečenje te pecite u pećnici na 180°c oko 40 minuta.
  3. Za umak na maslacu kratko popržite pršut oko tri minute. Dodajte šampinjone koje ste prethodno očistili i narežite na listiće. Kad gljive omekšaju, dodajte kadulju i vrhnje za kuhanje te ostavite da lagano prokuha. Na kraju dodajte bijelo vino te sve prokuhajte oko deset minuta kako bi vino isparilo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.