gastro postao
Fini zapečeni roščići od tijesta punjeni su nadjevom od oraha
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 196
Tijesto
- 25 g kvasac, svježi
- 375 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom limun
- 75 g maslac, slani
- 1 kom jaje kokošje
- sol
Nadjev
- 250 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 25 g gustin
- 50 g šećer, kristal
- 10 g vanilija bourbon
- 300 g orah, sirovi
- 0.25 mala žlica mljeveni cimet
- 0.25 mala žlica klinčići u prahu
- 0.25 mala žlica mljeveni piment
- 0.25 mala žlica anis u prahu
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
Priprema
- Izmiješajte dvije žlice mlakog mlijeka sa žličicom šećera i kvascem. Stavite brašno u zdjelu pa u njega dodajte rastopljeni kvasac. Ostavite da se diže.
- Operite i posušite limun pa naribajte koru. Dodajte brašnu preostalo mlijeko, maslac, jaje, ostatak šećera, limunovu koru i sol te zamijesite tijesto. Ostavite da se diže 20 minuta. Izmiješajte za nadjev dvije žlice mlijeka i škrobno brašno. Zakuhajte preostalo mlijeko i umiješajte u škrobno brašno. Potom dodajte sve preostale sastojke osim žumanjka i prokuhajte.
- Razvaljajte tijesto te izrežite od njega trokute tako da su stranice dužine 13 cm. Nadjenite ih smjesom od oraha pa savijte. Oblikujte roščiće i premažite žumanjkom. Pecite u pećnici 30 minuta na 200°C.
Izvor Skuhatćute