Recepti 03. listopada 2014.

Roščići s orasima

gastro postao gastro.24sata.hr
Fini zapečeni roščići od tijesta punjeni su nadjevom od oraha

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 196

Tijesto

  • 25 g kvasac, svježi
  • 375 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom limun
  • 75 g maslac, slani
  • 1 kom jaje kokošje
  • sol

Nadjev

  • 250 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 25 g gustin
  • 50 g šećer, kristal
  • 10 g vanilija bourbon
  • 300 g orah, sirovi
  • 0.25 mala žlica mljeveni cimet
  • 0.25 mala žlica klinčići u prahu
  • 0.25 mala žlica mljeveni piment
  • 0.25 mala žlica anis u prahu
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )

Priprema

  1. Izmiješajte dvije žlice mlakog mlijeka sa žličicom šećera i kvascem. Stavite brašno u zdjelu pa u njega dodajte rastopljeni kvasac. Ostavite da se diže.
  2. Operite i posušite limun pa naribajte koru. Dodajte brašnu preostalo mlijeko, maslac, jaje, ostatak šećera, limunovu koru i sol te zamijesite tijesto. Ostavite da se diže 20 minuta. Izmiješajte za nadjev dvije žlice mlijeka i škrobno brašno. Zakuhajte preostalo mlijeko i umiješajte u škrobno brašno. Potom dodajte sve preostale sastojke osim žumanjka i prokuhajte.
  3. Razvaljajte tijesto te izrežite od njega trokute tako da su stranice dužine 13 cm. Nadjenite ih smjesom od oraha pa savijte. Oblikujte roščiće i premažite žumanjkom. Pecite u pećnici 30 minuta na 200°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.