gastro postao
Uživaj u hranjivom i ukusnom ljetnom obroku
Sezonsko povrće u kombinaciji s bulgurom i piletom odličan je izbor za lagani ljetni ručak! U slučaju da želiš izostaviti meso, ova salata poslužit će kao odličan prilog različitim mesnim jelima s roštilja.
Za pripremu ćeš trebati izdvojiti 40 minuta, a količina je dostatna za četiri porcije. Dobar tek!
Sastojci:
Kako bi olakšala proces izradi salate, za omjere se posluži šalicom od 2 dl.
- ½ šalice bulgura
- 500 g pilećih prsa, narezanih na kockice
- ¼ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- ½ žličica soli
- ½ žličice papra
- ½ žličice paprike
- 1 šalica sjeckane salate
- 1 šalica baby špinata
- 1 srednja rajčica, nasjeckana
- ¼ šalice nasjeckanog peršina
- ¼ šalice nasjeckanih svježih listova mente
- 1 šalica narezanog krastavca
- ½ šalice maslina
- 2 žlice svježeg soka od limuna
- 100 g feta sira, izmrvljen
Priprema:
- U veliku zdjelu stavi bulgur. Prelij ga šalicom kipuće vode i ostavi da se namače 20 do 30 minuta dok se voda ne upije.
- U tavi zagrij maslinovo ulje. Začini piletinu sa soli, paprom i paprikom te ju stavi na zagrijanu tavi. Dinstaj ju oko pet minuta, dok ne poprimi lijepo zlatno smeđu boju.
- Preostalo ulje, sol, papar i papriku, zajedno sa svim ostalim sastojcima osim fete, dodaj u zdjelu s bulgurom te sve dobro promiješaj.
- Podijeli salatu u četiri tanjura, a na vrh dodaj komadiće pečene piletine i feta sir.
Uživaj!