Recepti 06. kolovoza 2016.

Ručak za pet: Pileći faširanci s tikvicom i mrkvom

pileće pljeskavice
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedinstvene kuglice koje će vam osvojiti osjetne pupoljke.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 500

Potrebno vam je

  • 2 žlica čili umak
  • 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 50 g rižini rezanci
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 2 žlica korijander
  • 1 kom bjelanjak kokošji
  • 1 šalica zobene pahuljice
  • 2 dl ulje, biljno

Priprema

  1. Namočite razrezane rezance u vreloj vodi desetak minuta pa procijedite.
  2. Promiješajte ih s mljevenom piletinom, bjelanjkom, tikvicom, zobenim pahuljicama, mrkvom, čiliumakom i korijandrom.
  3. Podijelite smjesu u osam porcija i oblikujte pljeskavice.
  4. Popecite ih na grill-tavi u dubokom ulju.

Jedinstvene kuglice koje će vam osvojiti osjetne pupoljke.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.