gastro postao
Dodatak maslaca u toplim napicima možda ne zvuči jako primamljivo, no mišljenje ćete promijeniti nakon što probate ovaj popularni američki zimski napitak – hot buttered rum. Naravno, poslije radnog vremena...
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 277
Potrebno vam je
- 40 g maslac, slani
- 1 žlica šećer, kristal
- 0.50 žličica narančina kora
- 0.50 žličica mljeveni cimet
- muškatni oraščić
- klinčići u prahu
- 400 ml sok od jabuke (konzerv.)
- 80 ml brandy, gin, rum i sl. (40 vol % alkoh.)
- 160 ml tamni rum
Priprema
- U manjem loncu na umjerenoj vatri otopite maslac pa mu dodajte šećer, ribanu koricu naranče i začine. Nakon 1 minute dodajte i sok od jabuke te nastavite grijati na umjerenoj vatri.
- Čim sok počne pokazivati znakove vrenja, sklonite ga s izvora topline i pridružite mu brandy i tamni rum.
- Poslužite vruće, u četiri manje šalice.