Recepti 14. siječnja 2016.

Pijte poput Amerikanaca: Rum s maslacem

rum
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Dodatak maslaca u toplim napicima možda ne zvuči jako primamljivo, no mišljenje ćete promijeniti nakon što probate ovaj popularni američki zimski napitak – hot buttered rum. Naravno, poslije radnog vremena...

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 277

Potrebno vam je

  • 40 g maslac, slani
  • 1 žlica šećer, kristal
  • 0.50 žličica narančina kora
  • 0.50 žličica mljeveni cimet
  • muškatni oraščić
  • klinčići u prahu
  • 400 ml sok od jabuke (konzerv.)
  • 80 ml brandy, gin, rum i sl. (40 vol % alkoh.)
  • 160 ml tamni rum

Priprema

  1. U manjem loncu na umjerenoj vatri otopite maslac pa mu dodajte šećer, ribanu koricu naranče i začine. Nakon 1 minute dodajte i sok od jabuke te nastavite grijati na umjerenoj vatri.
  2. Čim sok počne pokazivati znakove vrenja, sklonite ga s izvora topline i pridružite mu brandy i tamni rum.
  3. Poslužite vruće, u četiri manje šalice.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.