Recepti 13. listopada 2014.

Ruska salata

Ruska salata
gastro postao gastro.24sata.hr
Salata bogata sastojcima kao prilog ili samostalno glavno jelo

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 113

Potrebno vam je

  • 3 kom krumpir, zreli
  • 3 kom mrkva, crvena
  • 160 g mahune zelene (mlade)
  • 200 g grašak zeleni, u zrnu
  • 120 g salata, zelena
  • 150 g kukuruz u slanoj vodi
  • 4 kom repa, bijela
  • 200 g kuhana šunka
  • 200 g krastavci, kiseli
  • 2 žlica kapari
  • 100 g gouda punomasni
  • 10 kom masline, zelene, slane konzerv.
  • 3 kom kuhano jaje
  • sol
  • 4 kom jaje kokošje
  • svježe mljeveni papar
  • vrhnje kiselo (12% masti)
  • ulje kukuruzno
  • limunov sok
  • 2 mala žlica majoneza
  • 1 mala žlica senf

Priprema

  1. Mrkvu i krumpir ogulite i zajedno s graškom skuhajte na pari ili u posoljenoj vodi. Sve sastojke narežite na kockice
  2. U zdjeli pomiješajte narezanu šunku, kisele krastavce, sir i jaja s kiselim vrhnjem, majonezom i senfom. Dodajte ohlađeno i dobro ocijeđeno povrće. Posolite, popaprite i začinite maslinovim uljem i limunovim sokom po ukusu. Dobro promiješajte i ostavite salatu u hladnjaku barem 30 minuta prije posluživanja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.