Recepti 13. listopada 2014.

Salata od cikorije sa šampinjonima i krastavcima

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogata salata koja će vas osvojiti kombinacijom okusa

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 15

Potrebno vam je

  • 300 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 2 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 2 žlica peršin, list
  • 2 žlica ljutika
  • 1 mala žlica ulje maslinovo
  • 1 mala žlica vinski ocat
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 4 vezica cikorija

Priprema

  1. Cikoriju očistite, operite i narežite na vrlo tanke rezance.
  2. Šampinjone očistite i operite u vodi s dodatkom limunova soka, pa ih narežite na tanke ploške. Krastavce ogulite i također lisnato narežite. Peršin i ljutiku sitno nasjeckajte.
  3. Cikoriju, šampinjone i krastavce pomiješajte u zdjeli za salatu i pospite nasjeckanim peršinom.
  4. Nasjeckani kozjak i začine dodajte neposredno prije posluživanja i sve skupa dobro i pažljivo izmiješajte.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.