gastro postao
Jednostavna salata od hobotnice za koju je potrebno skuhati samo jedan sastojak - hobotnicu
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 415
Potrebno vam je
- 1000 g hobotnica
- 100 g luk ,crveni
- 5 režanj češnjak
- 1 dl ulje maslinovo
- 0.50 dl vinski ocat
- 100 g kapari
- 1 vezica peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Očistite hobotnicu pa je stavite u hladnu vodu, dodajte malo soli, octa i nekoliko plutenih čepova. Kuhajte 45 minuta, dok hobotnica ne omekša, ali ne smije se raskuhati. Čim omekša, izvadite je iz vode.
- Kad se ohladi, posolite i popaprite, dodajte nasjeckani češnjak i luk, pouljite i zakiselite pa dodajte kapare i nasjeckani peršin.
Izvor Skuhatćute