gastro postao
Divno jelo za sve ljubitelje mediteranskih okusa! :-)
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 1300 g hobotnice
- 500 g krumpira
- 3 režanj češnjaka
- 1 vezica rotkvica
- 2 žlica nasjeckanog peršina
- 300 g zelenih šparoga
- 100 g crne masline
- 100 g mladog luka
Priprema
- Hobotnicu stavite u veći lonac i dolijte toliko vode da je prekrije. Kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena.
- Kada omekša, izvadite je iz vode, ohladite, narežite na kolutiće i stavite u odgovarajuću zdjelu.
- Krumpir kuhan u ljusci ogulite, narežite na ploške i dodajte hobotnici. Dodajte još narezani mladi luk, rotkvice, nasjeckani češnjak, kuhane šparoge, masline i peršin.
- Začinite po želji.
Divno jelo za sve ljubitelje mediteranskih okusa! :-)