Recepti 13. listopada 2014.

Salata od inćuna i zelenog povrća

Salata od inćuna i zelenog povrća
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite svu moć začina u salati koja evocira prepoznatljive okuse mora

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 136

Potrebno vam je

  • 1 šalica ulje maslinovo
  • 0.25 šalica origano
  • 2 žlica limunov sok
  • 3 režanj češnjak
  • 2 žlica limunova korica
  • 0.50 mala žlica ljuta paprika
  • 120 g inćun, konzervirani
  • 200 g repovi kozica
  • 12 kriška baguette bijeli
  • 100 g salata, zelena
  • 100 g radič, zeleni
  • 100 g rukola
  • 100 g matovilac

Priprema

  1. Pomiješati 2/3 šalice maslinovog ulja, origano, sok i koricu limuna, češnjak i ljutu papriku u jednoj zdjelici, a zatim četvrtinu količine pripremljene marinade odvojiti u manju zdjelicu i sačuvati za kasnije.
  2. U preostalu marinadu dodati inćune i marinirati 2 sata na sobno temperaturi.
  3. Pećnicu zagrijati na 180˚C. Kriške kruha premazati s odvojenom marinadom i poslagati na lim za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici do zlatne boje, oko 10 minuta.
  4. Kozice popržiti u tavi na malo maslinovog ulja dok poprime boju, također oko 10 minuta pa odložiti na papirnati ručnik.
  5. Zeleno lisnato povrće oprati, ocijediti i posušiti pa staviti u veću zdjelu. Možete koristiti sezonske biljke, prema želji. Začiniti acetom balsamicom i preostalim maslinovim uljem te dobro promiješati. Začiniti po ukusu sa soli i paprom.
  6. Salatu razdijeliti na 4 tanjura ili zdjelice, dodati marinirane inćune i kozice te po 3 kriške tostiranog kruha na svaki tanjur.

Iskoristite svu moć začina u salati koja evocira prepoznatljive okuse mora

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.