gastro postao
Iskoristite svu moć začina u salati koja evocira prepoznatljive okuse mora
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 136
Potrebno vam je
- 1 šalica ulje maslinovo
- 0.25 šalica origano
- 2 žlica limunov sok
- 3 režanj češnjak
- 2 žlica limunova korica
- 0.50 mala žlica ljuta paprika
- 120 g inćun, konzervirani
- 200 g repovi kozica
- 12 kriška baguette bijeli
- 100 g salata, zelena
- 100 g radič, zeleni
- 100 g rukola
- 100 g matovilac
Priprema
- Pomiješati 2/3 šalice maslinovog ulja, origano, sok i koricu limuna, češnjak i ljutu papriku u jednoj zdjelici, a zatim četvrtinu količine pripremljene marinade odvojiti u manju zdjelicu i sačuvati za kasnije.
- U preostalu marinadu dodati inćune i marinirati 2 sata na sobno temperaturi.
- Pećnicu zagrijati na 180˚C. Kriške kruha premazati s odvojenom marinadom i poslagati na lim za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici do zlatne boje, oko 10 minuta.
- Kozice popržiti u tavi na malo maslinovog ulja dok poprime boju, također oko 10 minuta pa odložiti na papirnati ručnik.
- Zeleno lisnato povrće oprati, ocijediti i posušiti pa staviti u veću zdjelu. Možete koristiti sezonske biljke, prema želji. Začiniti acetom balsamicom i preostalim maslinovim uljem te dobro promiješati. Začiniti po ukusu sa soli i paprom.
- Salatu razdijeliti na 4 tanjura ili zdjelice, dodati marinirane inćune i kozice te po 3 kriške tostiranog kruha na svaki tanjur.
Iskoristite svu moć začina u salati koja evocira prepoznatljive okuse mora