Recepti 13. listopada 2014.

Salata od janjetine, paprike i krastavaca

gastro postao gastro.24sata.hr
U ovu salatu možete ukomponirati vama omiljene sezonske namirnice

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 189

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom paprika, zelena
  • 1 kom crvena paprika
  • 2 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 20 g menta
  • 3 žlica kopar
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 600 g janjetina, mršava
  • 4 žlica limunov sok
  • 2 režanj češnjak
  • 1 dl ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema

  1. U velikoj zdjeli pomiješajte luk, crvenu i zelenu papriku, krastavac, metvicu i kopar.
  2. Zagrijte roštilj tavu ili tavu za prženje s debeli dnom i na maslinovom ulju pržite janjetinu nekoliko minuta sa svake strane. Izvadite iz tave i pustite da se hladi 5 minuta. Narežite na tanke ploške i umiješajte u salatu.
  3. U maloj posudi pomiješajte limunov sok i češnjak, dodajte extra djevičansko maslinovo ulje i tucite vilicom dok se dobro ne sjedini. Začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom. Dressing lagano umiješajte u salatu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.