gastro postao
U ovu salatu možete ukomponirati vama omiljene sezonske namirnice
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 189
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom paprika, zelena
- 1 kom crvena paprika
- 2 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 20 g menta
- 3 žlica kopar
- 3 žlica ulje maslinovo
- 600 g janjetina, mršava
- 4 žlica limunov sok
- 2 režanj češnjak
- 1 dl ekstra djevičansko maslinovo ulje
Priprema
- U velikoj zdjeli pomiješajte luk, crvenu i zelenu papriku, krastavac, metvicu i kopar.
- Zagrijte roštilj tavu ili tavu za prženje s debeli dnom i na maslinovom ulju pržite janjetinu nekoliko minuta sa svake strane. Izvadite iz tave i pustite da se hladi 5 minuta. Narežite na tanke ploške i umiješajte u salatu.
- U maloj posudi pomiješajte limunov sok i češnjak, dodajte extra djevičansko maslinovo ulje i tucite vilicom dok se dobro ne sjedini. Začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom. Dressing lagano umiješajte u salatu.