gastro postao
Bogata salata koju možete poslužiti kao glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 710
Potrebno vam je
- 750 g krumpir, zreli
- 600 g govedina, mršava
- 350 g šampinjoni (uzgojeni)
- 6 kom rajčica, crvena
- 1 kom poriluk (bijeli dio)
- 12 kom masline, zelene, slane konzerv.
- 2 žlica kapari
- 8 žlica ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 žlica senf
- 2 kom luk ,crveni
- 1 vezica vlasac ( listovi)
- 1 vezica peršin, list
Priprema
- Krumpir kuhajte u ljusci pa ga ogulite i narežite na ploške. Govedinun skuhajte i narežite na rezance. Rajčice prelijte vrućom vodom, ogulite joj kožicu i narežite na kockice,a poriluk na kolutiće. Šampinjone i masline ocijedite i narežite na listiće.
- Koristite li svježe šampinjone, nakon rezanja pokapajte ih limunovim sokom kako bi ostali bijeli. Kapare ocijedite.
- Ocat, maslinovo ulje, sol, papar i senf snažno istucite pjenjačom. Marinadi dodajte oguljeni, sitno nasjeckani luk i oprano usitnjeno začinsko bilje. Pomiješajte sve sastojke i marinadu.
- Na hladnome mjestu ostavite dva sata da sve dobro upije.
Izvor Maslina- časopis za maslinarstvo i uljarstvo