Recepti 16. lipnja 2016.

Salata od krumpira s govedinom i maslinama

Krumpir salata
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Bogata salata koju možete poslužiti kao glavno jelo

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 710

Potrebno vam je

  • 750 g krumpir, zreli
  • 600 g govedina, mršava
  • 350 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 6 kom rajčica, crvena
  • 1 kom poriluk (bijeli dio)
  • 12 kom masline, zelene, slane konzerv.
  • 2 žlica kapari
  • 8 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica senf
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 vezica vlasac ( listovi)
  • 1 vezica peršin, list

Priprema

  1. Krumpir kuhajte u ljusci pa ga ogulite i narežite na ploške. Govedinun skuhajte i narežite na rezance. Rajčice prelijte vrućom vodom, ogulite joj kožicu i narežite na kockice,a poriluk na kolutiće. Šampinjone i masline ocijedite i narežite na listiće.
  2. Koristite li svježe šampinjone, nakon rezanja pokapajte ih limunovim sokom kako bi ostali bijeli. Kapare ocijedite.
  3. Ocat, maslinovo ulje, sol, papar i senf snažno istucite pjenjačom. Marinadi dodajte oguljeni, sitno nasjeckani luk i oprano usitnjeno začinsko bilje. Pomiješajte sve sastojke i marinadu.
  4. Na hladnome mjestu ostavite dva sata da sve dobro upije.

Izvor Maslina- časopis za maslinarstvo i uljarstvo

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.