gastro postao
Ukusna, zdrava i zasitna salata koje je odličan izbor u hladnijim danima
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 470
Potrebno vam je
- 4 šalica voda
- 1.25 šalica leća, suha
- 2 režanj češnjak
- 2 kom rajčica, crvena
- 0.50 šalica luk ,crveni
- 0.50 šalica paprika, zelena
- 1 kom čili papričica, zelena
- 1 dl limunov sok
- 10 g limunova korica
- 0.50 šalica masline, crne
- 0.25 šalica korijander, svježi
- 0.25 šalica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 2 kom kuhano jaje
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zakuhajte posoljenu vodu pa dodajite leću uz miješanje.
- Smanjite jačinu vatre, poklopite i kuhajte oko 30 min, dok leća ne omekša. Zatim procijedite.
- Kuhanu leću premjestite u veću zdjelu pa dodajte češnjak, rajčice, luk, papriku i čili.
- Umiješajte sok i koricu limuna, a zatim i mrkvu, masline i korijander.
- Začinite sa soli i paprom te pošpricajte s maslinovim uljem i sve dobro izmiješajte.
- Ohladite bar 1 sat u hladnjaku da se svi okusi sjedine.
- Prije serviranja još jednom promiješajte salatu te dodajte još limunovog soka ili maslinovog ulja po potrebi. Ukrasite kriškama kuhanog jaja.