gastro postao
Šarena i osvježavajuća salata
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 101
Potrebno vam je
- 8 kriška slanina suha, masna
- 450 g mahune zelene (mlade)
- 2 režanj češnjak
- 110 g feta sir
- papar
- 2 žlica voda
- 1 šalica rajčica, crvena
Priprema
- Slaninu pržite u većoj tavi da posmeđi i postane malo hrskava. Izvadite je iz tave, natrgajte na male komadiće i stavite sa strane.
- Malu količinu masti iz tave ostavite a ostatak odlijte.
- Mahune kuhajte u većoj količini kipuće posoljene vode dok omekšaju ali da nisu potpuno kuhane. Ocijedite ih i posušite.
- Ponovno zagrijte tavu s preostalom masnoćom. Dodajte slaninu i usitnjen češnjak te pržite na srednje do jakoj vatri dok češnjak požuti.
- Dodajte mahune i polovicu feta sira pa začinite paprom.
- Pirjajte dok se feta skoro sasvim otopi, oko 2 minute.
- Premjestite povrće u zdjelu ili tanjur pa dodajte narezanu rajčicu na kocke, vodu i ostatak nadrobljene fete.
- Sve promiješajte i odmah servirajte.