gastro postao
Kako bi mahune zadržale lijepu zelenu boju, nakon što ih skuhate, nakratko ih uronite u hladnu vodu s nekoliko kockica leda
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 25
Potrebno vam je
- 500 g krumpijer
- 500 g mahune zelene (mlade)
- 1 kom ljuta paprika
- ružmarin
- 1 žlica limunov sok
- sol
- 1 kom kuhano jaje
- 1 mala žlica gorušica,sjemenke
Priprema
- Očistite mahune, skuhajte ih u posoljenoj vodi, ocijedite i prepolovite.
- Posebno skuhajte krumpir u kori, ogulite ga i narežite na ploške. Stavite u zdjelu mahune i krumpir. kratko popržite u tavi.
- Pomiješajte maslinovo ulje, sol i limunov sok. kad se sol otopi, dodajte sjemenke gorušice. Prelijte time salatu i dobro promiješajte.
- Nasjeckajte crvenu ljutu papričicu i pospite po salati. Prije posluživanja ukrasite je ružmarinom.