gastro postao
Neodoljivi prilog ili glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 113
Potrebno vam je
- 100 g slanutak, suhi
- 4 kom crvena paprika
- 1 žlica jabučni ocat
- 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 4 kom mladi luk
- 1 režanj češnjak
- 1 žlica peršin, list
- 1 žlica kadulja
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Namočite slanutak preko noći. Stavite namočeni slanutak u veliku duboku tavu i prekrijte s dosta vode. Zakuhajte pa smanjite vatru i kuhajte, napola poklopljeno, 1-2 sata dok slanutak ne omekša. U međuvremenu nasjeckajte sve sastojke, osim paprike, i u velikoj zdjeli ih izmiješajte kako bi dobili preljev.
- papriku izrežite na četvrtine. Zagrijte roštilj na najjače. Premažite koru paprika s malo preljeva pa ih pecite 8-10 minuta da kora potamni i stvore se mjehurići.
- Stavite paprike u plastičnu vrećicu i ostavite 5 minuta, potom ih ogulite i narežite po dužini. Umiješajte paprike u preljev, zatim dodajte slanutak i dobro promiješajte.
- Pustite da se ohladi prije posluživanja.
Izvor 'Kuharica za zdravo srce', Profil
slanutak
salata od paprika
salata
Mediteranske zemlje
niskokaloricna prehrana
glavno jelo
predjelo
prilog
vegetarijanska prehrana
ručak
večera
jesen
ljeto
proljeće
zima
kuhanje