gastro postao
Neodoljivi prilog ili glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 163
Potrebno vam je
- 100 g slanutak, suhi
- 4 kom crvena paprika
- 1 žlica jabučni ocat
- 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 4 kom mladi luk
- 1 režanj češnjak
- 1 žlica peršin, list
- 1 žlica kadulja
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Namočite slanutak preko noći. Stavite namočeni slanutak u veliku duboku tavu i prekrijte s dosta vode. Zakuhajte pa smanjite vatru i kuhajte, napola poklopljeno, 1-2 sata dok slanutak ne omekša. U međuvremenu nasjeckajte sve sastojke, osim paprike, i u velikoj zdjeli ih izmiješajte kako bi dobili preljev.
- Papriku izrežite na četvrtine. Zagrijte roštilj na najjače. Premažite koru paprika s malo preljeva pa ih pecite 8-10 minuta da kora potamni i stvore se mjehurići.
- Stavite paprike u plastičnu vrećicu i ostavite 5 minuta, potom ih ogulite i narežite po dužini. Umiješajte paprike u preljev, zatim dodajte slanutak i dobro promiješajte.
- Pustite da se ohladi prije posluživanja.