Recepti 13. listopada 2014.

Salata od pečene paprike

Salata od pečene paprike
gastro postao gastro.24sata.hr
Salata koja može zamijeniti glavno jelo zahvaljujući količini različitog povrća

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 11

Salata

  • 1 kom brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 100 g paprika, žuta (mesnata)
  • 100 g crvena paprika
  • 1 žlica mažuran
  • 1 prstohvat sol
  • 1 prstohvat svježe mljeveni papar
  • 50 g feta sir

Preljev

  • 1 režanj češnjak
  • 1 žlica luk ,crveni
  • 1 žlica aceto balsamico
  • 1 žlica vinski ocat
  • 1 žlica kapari
  • 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1 prstohvat sol
  • 1 prstohvat svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Brokulu kuhati 6 do 10 min u kipućoj vodi, procijediti i staviti u veću zdjelu.
  2. Pečenu papriku narezati na komade veličine zalogaja pa dodati brokuli.
  3. Začiniti sa soli, paprom i peršinom ili mažuranom.
  4. U posebnoj zdjelici pomiješati češnjak, luk, aceto balsamico, ocat, kapare, sol i papar pa ostaviti 15 min da se sastojci povežu. Zatim umiješati maslinovo ulje i preliti preko salate pa promiješati.
  5. Na kraju dodati nadrobljeni feta sir pa još jednom pažljivo promiješati.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.