gastro postao
Ovu maštovitu i nutritivno bogatu salatu najbolje je poslužiti u ljetnim danima
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1310
Potrebno vam je
- 1 grančica celer (cijeli)
- 1 g crni luk
- sol
- 15 kom masline, zelene, slane konzerv.
- 1 kom limunov sok
- 75 g listići badema
- 100 g grožđe, bijelo
- 1 kom mandarina
- 250 g majoneza
- 250 g pile (bijelo meso bez kosti)
Priprema
- Piletinu pečenu na grillu narežemo na kocke, pola gomolja celera izrezanog na trake ili kocke, pa oboje izmiješamo s lukom, poškropimo limunovim sokom, posolimo i ostavimo 60 minuta na hladnom mjestu.
- Zatim dodamo badem, masline narezane na ploškice, bobice grožđa bez koštica (prerezanih popola) i mandarine razrezane popola. Tome oprezno primiješamo majonezu.
- Gotovu salatu poslužimo na listovima zelene salate.
Ovu maštovitu i nutritivno bogatu salatu najbolje je poslužiti u ljetnim danima