Recepti 13. listopada 2014.

Salata od peradi s celerom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovu maštovitu i nutritivno bogatu salatu najbolje je poslužiti u ljetnim danima

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1310

Potrebno vam je

  • 1 grančica celer (cijeli)
  • 1 g crni luk
  • sol
  • 15 kom masline, zelene, slane konzerv.
  • 1 kom limunov sok
  • 75 g listići badema
  • 100 g grožđe, bijelo
  • 1 kom mandarina
  • 250 g majoneza
  • 250 g pile (bijelo meso bez kosti)

Priprema

  1. Piletinu pečenu na grillu narežemo na kocke, pola gomolja celera izrezanog na trake ili kocke, pa oboje izmiješamo s lukom, poškropimo limunovim sokom, posolimo i ostavimo 60 minuta na hladnom mjestu.
  2. Zatim dodamo badem, masline narezane na ploškice, bobice grožđa bez koštica (prerezanih popola) i mandarine razrezane popola. Tome oprezno primiješamo majonezu.
  3. Gotovu salatu poslužimo na listovima zelene salate.

Ovu maštovitu i nutritivno bogatu salatu najbolje je poslužiti u ljetnim danima

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.