gastro postao
Stari Rimljani korijen moromača su grickali svjež, kako bi ublažili želučane tegobe, a od sjemenki su kuhali čaj
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 257
Potrebno vam je
- 200 g komorač, glavica
- 200 g tuna
- limunov sok
- ulje maslinovo
- sjemenke sezama, oljuštene suhe
Priprema
- Odrezak tune oblikujte tako da ga izrežete na jednake pravokutnike. Uvaljajte ga u sezamove sjemenke koje ste pripremili u plitkom tanjuru kako bi se ravnomjerno zalijepile za meso tune.
- Pržite na malo ulja sa svih strana. Nemojte prepržiti kako se tuna ne bi presušila. Izvadite na salvetu da se upije višak masnoće, te ostaviti da se ohladi.
- Korijen koromača nasjeckajte na rezance, posolite i popaprite.
- Složite na široki tanjur posteljicu od koromača te na nju stavite pržene kocke tune koje ste dodatno razrezali.
- Začinite maslinovim uljem i cijeđenim limunovim sokom. Dodajte soli i papra po želji.
Stari Rimljani korijen moromača su grickali svjež, kako bi ublažili želučane tegobe, a od sjemenki su kuhali čaj
Izvor 'Mali i slasni zalogaji'; Zoran Gajić