Recepti 13. listopada 2014.

Salata od svježeg koromača i tune

Salata od svježeg koromača i tune
gastro postao gastro.24sata.hr
Stari Rimljani korijen moromača su grickali svjež, kako bi ublažili želučane tegobe, a od sjemenki su kuhali čaj

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 257

Potrebno vam je

  • 200 g komorač, glavica
  • 200 g tuna
  • limunov sok
  • ulje maslinovo
  • sjemenke sezama, oljuštene suhe

Priprema

  1. Odrezak tune oblikujte tako da ga izrežete na jednake pravokutnike. Uvaljajte ga u sezamove sjemenke koje ste pripremili u plitkom tanjuru kako bi se ravnomjerno zalijepile za meso tune.
  2. Pržite na malo ulja sa svih strana. Nemojte prepržiti kako se tuna ne bi presušila. Izvadite na salvetu da se upije višak masnoće, te ostaviti da se ohladi.
  3. Korijen koromača nasjeckajte na rezance, posolite i popaprite.
  4. Složite na široki tanjur posteljicu od koromača te na nju stavite pržene kocke tune koje ste dodatno razrezali.
  5. Začinite maslinovim uljem i cijeđenim limunovim sokom. Dodajte soli i papra po želji.

Stari Rimljani korijen moromača su grickali svjež, kako bi ublažili želučane tegobe, a od sjemenki su kuhali čaj

Izvor 'Mali i slasni zalogaji'; Zoran Gajić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.