Recepti 03. listopada 2014.

Salata s gljivama, špinatom i slaninom

Salata s gljivama, špinatom i slaninom
gastro postao gastro.24sata.hr
Zdrava i jednostavna salata koja na vaš stol donosi bogatstvo okusa i mirisa

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 80

Potrebno vam je

  • 4 kom jaje kokošje
  • 8 kriška slanina suha, masna
  • 500 g mladi špinat
  • 300 g gljive miješane, razne
  • 10 g parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo
  • aceto balsamico

Priprema

  1. Jaja kuhajte 8 minuta, pa im uklonite ljusku i narežite ih na kolute, špinat operite i ocijedite.
  2. Kriške slanine složite na kuhinjski papir pa ih ispecite u pećnici dok ne postanu hrskave, razlomite ih na manje komade.
  3. Gljive nasjeckajte pa ih pirjajte 3-4 min na maslinovom ulju u tavi. Ostavite sa strane.
  4. U zdjeli pomiješajte špinat s jajima, začinite sa soli, paprom, maslinovim uljem i acetom balsamicom.
  5. Servirajte salatu u tanjure pa ju pospite komadićima slanine, gljivama, naribanim parmezanom i maslinovim uljem.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.