gastro postao
Zdrava i jednostavna salata koja na vaš stol donosi bogatstvo okusa i mirisa
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 80
Potrebno vam je
- 4 kom jaje kokošje
- 8 kriška slanina suha, masna
- 500 g mladi špinat
- 300 g gljive miješane, razne
- 10 g parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
- aceto balsamico
Priprema
- Jaja kuhajte 8 minuta, pa im uklonite ljusku i narežite ih na kolute, špinat operite i ocijedite.
- Kriške slanine složite na kuhinjski papir pa ih ispecite u pećnici dok ne postanu hrskave, razlomite ih na manje komade.
- Gljive nasjeckajte pa ih pirjajte 3-4 min na maslinovom ulju u tavi. Ostavite sa strane.
- U zdjeli pomiješajte špinat s jajima, začinite sa soli, paprom, maslinovim uljem i acetom balsamicom.
- Servirajte salatu u tanjure pa ju pospite komadićima slanine, gljivama, naribanim parmezanom i maslinovim uljem.