gastro postao
Ako dođete do ovog neobičnog povrća obavezno isprobajte ovu salatu
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 9
Preljev
- 1 mala žlica kumin,sjemenke
- 1 mala žlica korijander
- 0.50 mala žlica crvena paprika
- 0.25 mala žlica mljeveni cimet
- 1 prstohvat čili u prahu
- 1 žlica med, vrcani
- 0.25 šalica limunov sok
- 0.25 šalica ulje maslinovo
- sol
Salata
- 2 kom mrkva, ljubičasta
- 0.25 šalica ribiz, crni
- 0.50 šalica menta
- 0.50 šalica peršin, list
- feta sir
Priprema
- Tostirajte sjemenke kumina u tavi. Dodajte korijandar, papriku i cimet pa pržite još 30 sekundi.
- Premjestite u manju posudu i dodajte čili pa med i sok od limuna. Ulijte maslinovo ulje, posolite i promiješajte. Nasjeckajte mrkve te dodajte u posudu s ribizlom, metvicom i peršinom.
- Prelijte i dodajte fetu.
Izvor Skuhatćute