Recepti 13. listopada 2014.

Šalša od rajčice

Šalša od rajčice
gastro postao gastro.24sata.hr
Nenadmašni umak s kojim uvijek možete poboljšati okus druge hrane

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 37

Potrebno vam je

  • 2000 g rajčica, crvena
  • 1 dl ulje suncokretovo
  • 1 kom češnjak
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 1 kom čili papričica
  • 5 list list bosiljka
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Za trenutak na vruće ulje bacite sitno nasjeckanu glavicu češnjaka (pazite da ne požuti), tek toliko da ulje poprimi miris češnjaka. Odmah u to uspite oguljenu i na male kockice nasjeckanu rajčicu. (Da bi se rajčica lakše ogulila potrebno je da je na 5 – 6 sekundi potopite u ključalu, a zatim u hladnu vodu, a potom ogulite).
  2. Kuhajte na laganoj vatri, uz često miješanje, dovoljno dugo da se rajčica potpuno skaši. Dodajte žličicu šećera da umak ne bude kiseo. Pri kraju dodajte sol, papar i zdrobljene ljute papričice.
  3. Pred sam kraj bogato pospite natrganim listom bosiljka, promiješajte, sklonite s vatre i ostavite da se ohladi. Ohlađenu šalšu punite u manje plastične čaše i stavite u zamrzivač.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.