Recepti 13. listopada 2014.

Samoborske kremšnite

gastro postao gastro.24sata.hr
Samoborske kremšnite manje-više uvijek su tople. Sastojci nisu tajni. U njima nema umjetnih dodataka poput gustina, nego je sve u načinu izrade.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 275

Potrebno vam je

  • 16 kom jaje kokošje
  • 2 l mlijeko kravlje, punomasno
  • 500 g šećer, kristal
  • 150 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 kom vanilin šećer
  • 500 g tijesto za savijače
  • šećer, u prahu

Priprema

  1. Odvojite bjelanjke od žumanjaka te istodobno stavite mlijeko da zakipi u loncu. žumanjke, dvije žlice šećera, brašno i dva dl mlijeka umutite u drugom loncu pa zalijte kipućim mlijekom i kuhajte u loncu na otvorenoj vatri 15 minuta.
  2. Kada krema zakipi, počnite miješati bjelanjak. Nakon što ste ih istukli napola, uspite ostatak šećera i miksajte dok krema nije kuhana. žutu kremu lagano umiješajte (ulijte) u šaum od bjelanjaka i mutilicom spajajte u pjenastu kremu.
  3. Izlijte na unaprijed pečenu koru od lisnatog tijesta, preklopite drugom i tople narežite na kocke.
  4. Pospite šećerom u prahu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.