Recepti 03. listopada 2014.

Samose s govedinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Hrskavi zamotuljci bogati nadjevom u kojem govedina igra glavnu ulogu

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 754

Tijesto

  • 4 žlica maslac, slani
  • 3 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.75 šalica voda
  • 1 mala žlica sol

Nadjev

  • 1 kom luk ,crveni
  • 250 g govedina, krta, mljevena
  • 2 mala žlica pšenično brašno, bijelo
  • 0.25 šalica goveđi temeljac
  • 75 g povrće za juhu
  • 1 mala žlica garam masala
  • 2 mala žlica korijander
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1.50 šalica ulje, biljno

Priprema

  1. Dodajte otopljeni maslac i sol brašnu pa dobro izmiješajte. Ulijte pola vode i izmiješajte smjesu rukama. Dodajte preostalu vodu polako i mijesite dok ne dobijete mekano glatko tijesto. Mijesite ga deset min rukama pa ostavite u nauljenoj zdjeli pokrivenog do korištenja.
  2. Zagrijte dvije žličice ulja u tavi i pirjajte luk. Dodajte meso i nastavite pirjati. Pospite ga brašnom i pirjajte minutu. Ulijte temeljac te ostavite da sve zakuha i zgusne se.
  3. Umiješajte nasjeckano povrće (možete koristit i smrznuto), garam masalu, korijandar, sol i papar pa ohladite.
  4. Razvaljajte tijesto na debljinu od pola cm te izrežite krugove. Stavite na svaki krug nadjeva, premažite rubove vodom i presavinite u oblik polumjeseca. Popržite samose u dubokom ulju dok ne postanu zlatno-žute.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.