gastro postao
Hrskavi zamotuljci bogati nadjevom u kojem govedina igra glavnu ulogu
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 754
Tijesto
- 4 žlica maslac, slani
- 3 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.75 šalica voda
- 1 mala žlica sol
Nadjev
- 1 kom luk ,crveni
- 250 g govedina, krta, mljevena
- 2 mala žlica pšenično brašno, bijelo
- 0.25 šalica goveđi temeljac
- 75 g povrće za juhu
- 1 mala žlica garam masala
- 2 mala žlica korijander
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1.50 šalica ulje, biljno
Priprema
- Dodajte otopljeni maslac i sol brašnu pa dobro izmiješajte. Ulijte pola vode i izmiješajte smjesu rukama. Dodajte preostalu vodu polako i mijesite dok ne dobijete mekano glatko tijesto. Mijesite ga deset min rukama pa ostavite u nauljenoj zdjeli pokrivenog do korištenja.
- Zagrijte dvije žličice ulja u tavi i pirjajte luk. Dodajte meso i nastavite pirjati. Pospite ga brašnom i pirjajte minutu. Ulijte temeljac te ostavite da sve zakuha i zgusne se.
- Umiješajte nasjeckano povrće (možete koristit i smrznuto), garam masalu, korijandar, sol i papar pa ohladite.
- Razvaljajte tijesto na debljinu od pola cm te izrežite krugove. Stavite na svaki krug nadjeva, premažite rubove vodom i presavinite u oblik polumjeseca. Popržite samose u dubokom ulju dok ne postanu zlatno-žute.
Izvor Skuhatćute