Recepti 13. listopada 2014.

Šareni grah s daikonom

Šareni grah s daikonom
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusno varivo s istoka za hladne dane

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 269

Potrebno vam je

  • 200 g grah, šareni
  • 100 g krumpir, zreli
  • 100 g batat
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 režanj češnjak
  • 100 g pasirana rajčica (passata)
  • 4 žlica kiseli daikon
  • peršin, list
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Grah namočite barem 8-12 sati, ocijedite i stavite u lonac.
  2. Dolijte vodu ili temeljac od povrća da pokrije grah i pusti te da zakuha. Kad zakuha poklopite lonac i kuhajte otprilike 1 sat i 30 minuta na laganoj vatri. Kad se grah skuha ostavite da se ohladi pa ga pasirajte.
  3. Na maslinovom ulju 2 minute pirjajte češnjak. Dodajte krumpir i batat narezan na kockice te pirjajte još 5 minuta.
  4. Prelijte pasiranim grahom i pireom od rajčice i ostavite da kuha poklopljeno na laganoj vatri 30-35 minuta.
  5. Ako je smjesa pregusta dodajte vodu ili temeljac od povrća i napravite gustoću po želji. Po ukusu dodajte sol i papar. Na kraju dodajte svakome u tanjur po jednu žlicu kiselog ribanog daikona. Ukrasite sitno sjeckanim peršinom.

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.