gastro postao
Ukusno varivo s istoka za hladne dane
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 269
Potrebno vam je
- 200 g grah, šareni
- 100 g krumpir, zreli
- 100 g batat
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 režanj češnjak
- 100 g pasirana rajčica (passata)
- 4 žlica kiseli daikon
- peršin, list
- sol
- papar
Priprema
- Grah namočite barem 8-12 sati, ocijedite i stavite u lonac.
- Dolijte vodu ili temeljac od povrća da pokrije grah i pusti te da zakuha. Kad zakuha poklopite lonac i kuhajte otprilike 1 sat i 30 minuta na laganoj vatri. Kad se grah skuha ostavite da se ohladi pa ga pasirajte.
- Na maslinovom ulju 2 minute pirjajte češnjak. Dodajte krumpir i batat narezan na kockice te pirjajte još 5 minuta.
- Prelijte pasiranim grahom i pireom od rajčice i ostavite da kuha poklopljeno na laganoj vatri 30-35 minuta.
- Ako je smjesa pregusta dodajte vodu ili temeljac od povrća i napravite gustoću po želji. Po ukusu dodajte sol i papar. Na kraju dodajte svakome u tanjur po jednu žlicu kiselog ribanog daikona. Ukrasite sitno sjeckanim peršinom.
Izvor Zdrava Krava