gastro postao
Pregršt boja i okusa stiže nam iz jednog lonca iz Afrike
Sama pomisao na Afriku donosi nam slike pune boja, mirisa, okusa... Upravo to je i ovo jelo! Mnoštvo boja i različitih okusa divnog povrća!
Možete ga raditi i s nekom drugom kombinacijom povrća, ovisno o tome što imate kod kuće.
Ovo divno varivo ne samo da lijepo izgleda, ukusno je, divno miriše već je i zdravo zbog količine odličnih sastojaka.
Možete ga jesti samog. ili, po želji dodati malo piletine, ali preporučujemo bez mesa, da osjećate samo okuse povrća!
Sastojci:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 luk, narezan na komadiće
- 2 korijena celera, dijagonalno narezana
- 2 manja batata, narezana na kockice
- 4 šalice vode
- 800 ml sjeckane rajčice
- 2 žlice sjeckanog peršina
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice kurkume
- 1/2 žličice mljevenog kima
- 1/4 žličice cimeta
- 1/4 žličice cayenne papra
- 1 list lovora
- 2 manje tikvice, narezane na kolutiće
- 200 g slanutka iz konzerve, ocijeđenog
- 200 g tjestenine po želji, pužića
Priprema:
- U većem loncu zagrijati ulje pa dodati luk, celer, batat i kuhati nekoliko minuta, dok luk ne omekša.
- Dodati preostale sastojke osim tikvica, slanutka i tjestenine, poklopiti i kuhati na najjačoj temperaturi 8 - 10 minuta
- Smanjiti temperaturu na srednju i kuhati još 15 minuta
- Dodati tikvice, slanutak i tjesteninu i kuhati nepokriveno još 10 minuta, dok tikvice i tjestenina ne omekšaju
- Poslužiti toplo.
Dobar tek!