Recepti 13. siječnja 2017.

Šareno afričko varivo koje će vas oduševiti

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pregršt boja i okusa stiže nam iz jednog lonca iz Afrike

Sama pomisao na Afriku donosi nam slike pune boja, mirisa, okusa... Upravo to je i ovo jelo! Mnoštvo boja i različitih okusa divnog povrća!

Možete ga raditi i s nekom drugom kombinacijom povrća, ovisno o tome što imate kod kuće.

Ovo divno varivo ne samo da lijepo izgleda, ukusno je, divno miriše već je i zdravo zbog količine odličnih sastojaka.

Možete ga jesti samog. ili, po želji dodati malo piletine, ali preporučujemo bez mesa, da osjećate samo okuse povrća!

Sastojci:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 luk, narezan na komadiće
  • 2 korijena celera, dijagonalno narezana
  • 2 manja batata, narezana na kockice
  • 4 šalice vode
  • 800 ml sjeckane rajčice
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice kurkume
  • 1/2 žličice mljevenog kima
  • 1/4 žličice cimeta
  • 1/4 žličice cayenne papra
  • 1 list lovora
  • 2 manje tikvice, narezane na kolutiće
  • 200 g slanutka iz konzerve, ocijeđenog
  • 200 g tjestenine po želji, pužića

Priprema:

  1.  U većem loncu zagrijati ulje pa dodati luk, celer, batat i kuhati nekoliko minuta, dok luk ne omekša.
  2. Dodati preostale sastojke osim tikvica, slanutka i tjestenine, poklopiti i kuhati na najjačoj temperaturi 8 - 10 minuta
  3. Smanjiti temperaturu na srednju i kuhati još 15 minuta
  4. Dodati tikvice, slanutak i tjesteninu i kuhati nepokriveno još 10 minuta, dok tikvice i tjestenina ne omekšaju
  5. Poslužiti toplo.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.