gastro postao
Tradicionalno zimsko jelo od kiselog kupusa i mljevenog mesa nezaobilazno je za početak nove godine!
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 645
Potrebno vam je
- 700 g mljevene junetine
- 200 g mljevene svinjetinea
- 2 glavice kiselog kupusa
- 150 g slanine
- 2 glavice luka
- 1 jaje
- 2 režnja češnjaka
- 1 šalica riže (ili brašna)
- 2 klinčića
- 2 žlice masti
- 1 dl mineralne vode
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Slaninu i luk sitno narežite pa pirjajte na masti.
- Mljeveno meso pomiješajte pa dodajte pirjanu slaninu, začine i jaje. Dobro izmiješajte rukama pa dodajte mineralnu. Na kraju stavite rižu i ostavite da malo odstoji.
- Kupus očistite, a zadebljale dijelove odstranite nožem. Na svaki list stavite žlicu smjese i umotajte. Slažite ih jednu do druge na masti, a između svakog reda stavite slaninu ili koje drugo suho meso te klinčiće.
- Ulijte tople vode, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 2-3 sata uz dodavanje vode kad je ponestane. Lonac samo povremeno protresite.
Dobar tek!