Recepti 30. prosinca 2016.

Sarma na starinski način: Za prvi prvoga!

Sarma-na-starinski-način
Goran Stanzl/Pixsell
gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalno zimsko jelo od kiselog kupusa i mljevenog mesa nezaobilazno je za početak nove godine!

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 645

Potrebno vam je

  • 700 g mljevene junetine
  • 200 g mljevene svinjetinea
  • 2 glavice kiselog kupusa
  • 150 g slanine
  • 2 glavice luka
  • 1 jaje
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 šalica riže (ili brašna)
  • 2 klinčića
  • 2 žlice masti
  • 1 dl mineralne vode
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Slaninu i luk sitno narežite pa pirjajte na masti.
  2. Mljeveno meso pomiješajte pa dodajte pirjanu slaninu, začine i jaje. Dobro izmiješajte rukama pa dodajte mineralnu. Na kraju stavite rižu i ostavite da malo odstoji.
  3. Kupus očistite, a zadebljale dijelove odstranite nožem. Na svaki list stavite žlicu smjese i umotajte. Slažite ih jednu do druge na masti, a između svakog reda stavite slaninu ili koje drugo suho meso te klinčiće.
  4. Ulijte tople vode, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 2-3 sata uz dodavanje vode kad je ponestane. Lonac samo povremeno protresite.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.