Recepti 03. listopada 2014.

Savijača od jabuka s grožđicama

gastro postao gastro.24sata.hr
Jabuke i grožđice slažu se u mnogim receptima, a pogotovo u ovoj neodoljivoj savijači

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 359

Potrebno vam je

  • 500 g tijesto za savijače
  • 1000 g jabuka (cijela)
  • 150 g maslac, slani
  • 200 g šećer, kristal
  • 7 g mljeveni cimet
  • 150 g grožđice
  • 10 g šećer, u prahu
  • 1 žlica ulje, biljno

Priprema

  1. List tijesta poprskajte maslacem, preko polovice lista stavite drugi list pa i njega poprskajte maslacem.
  2. Pospite dvije trećine tijesta naribanim jabukama pa preko njih posipajte šećer, cimet te grožđice. Savijte ga.
  3. Savijaču stavite u nauljeni lim, premažite je maslacem i pecite na 180-200°c 25-30 min.

Jabuke i grožđice slažu se u mnogim receptima, a pogotovo u ovoj neodoljivoj savijači

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.