gastro postao
Jabuke i grožđice slažu se u mnogim receptima, a pogotovo u ovoj neodoljivoj savijači
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 359
Potrebno vam je
- 500 g tijesto za savijače
- 1000 g jabuka (cijela)
- 150 g maslac, slani
- 200 g šećer, kristal
- 7 g mljeveni cimet
- 150 g grožđice
- 10 g šećer, u prahu
- 1 žlica ulje, biljno
Priprema
- List tijesta poprskajte maslacem, preko polovice lista stavite drugi list pa i njega poprskajte maslacem.
- Pospite dvije trećine tijesta naribanim jabukama pa preko njih posipajte šećer, cimet te grožđice. Savijte ga.
- Savijaču stavite u nauljeni lim, premažite je maslacem i pecite na 180-200°c 25-30 min.
Jabuke i grožđice slažu se u mnogim receptima, a pogotovo u ovoj neodoljivoj savijači
Izvor Skuhatćute