Recepti 13. listopada 2014.

Savijača od krumpira sa špinatom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusnoj savijači s povrćem nećete moći odoljeti

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 126

Potrebno vam je

  • 500 g špinat
  • 500 g krumpir, zreli
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 mala žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • sol

Priprema

  1. Špinat očistite, operite, narežite na grublje rezance te ga pirjajte sa sjeckanim lukom, žličicom brašna i mlijekom. kad omekša, posolite ga i ostavite po strani.
  2. U međuvremenu od kuhanog protisnutog krumpira pripremite tijesto za okruglice. Tijesto tanko razvaljajte i pokrijte pirjanim špinatom.
  3. Savijte ga u savijaču i stavite u namašćenu tepsiju. Savijaču premažite maslacem ili margarinom i pecite na umjerenoj temperaturi dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.