gastro postao
Ukusnoj savijači s povrćem nećete moći odoljeti
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 126
Potrebno vam je
- 500 g špinat
- 500 g krumpir, zreli
- 1 kom luk ,crveni
- 1 mala žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 kom jaje kokošje
- 2 žlica ulje suncokretovo
- sol
Priprema
- Špinat očistite, operite, narežite na grublje rezance te ga pirjajte sa sjeckanim lukom, žličicom brašna i mlijekom. kad omekša, posolite ga i ostavite po strani.
- U međuvremenu od kuhanog protisnutog krumpira pripremite tijesto za okruglice. Tijesto tanko razvaljajte i pokrijte pirjanim špinatom.
- Savijte ga u savijaču i stavite u namašćenu tepsiju. Savijaču premažite maslacem ili margarinom i pecite na umjerenoj temperaturi dok ne dobije lijepu zlatnu boju.