gastro postao
Desert za koji nije potrebno kuhanje ni pečenje u pećnici, već samo na kratko prepržiti lješnjake i imati strpljenja dok se desert ne smrzne
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 128
Potrebno vam je
- 2 kom jaje kokošje
- 200 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 60 g šećer, u prahu
- 50 g lješnjak, mljeveni
Priprema
- U tavi prepržite lješnjake i ostavite ih sa strane da se ohlade. Vrhnje istucite u šlag.
- Jajima odvojite žutanjak i bjelanjak. Žutanjke izmiksajte s pola šećera. Kad se bjelanjci počnu pretvarati u snijeg, počnite postupno dodavati preostali šećer stalno miksajući.
- U šlag umiješajte umućene žutanjke pa lješnjake te bjelanjke, posebno pazeći da zadrže što više zraka.
- Smjesu razdijelite u posudice, prekrijte prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču barem 3 sata.
Izvor Skuhatćute