Recepti 05. lipnja 2016.

Savršeni desert: Semifreddo s lješnjacima

semifredo
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Desert za koji nije potrebno kuhanje ni pečenje u pećnici, već samo na kratko prepržiti lješnjake i imati strpljenja dok se desert ne smrzne

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 128

Potrebno vam je

  • 2 kom jaje kokošje
  • 200 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 60 g šećer, u prahu
  • 50 g lješnjak, mljeveni

Priprema

  1. U tavi prepržite lješnjake i ostavite ih sa strane da se ohlade. Vrhnje istucite u šlag.
  2. Jajima odvojite žutanjak i bjelanjak. Žutanjke izmiksajte s pola šećera. Kad se bjelanjci počnu pretvarati u snijeg, počnite postupno dodavati preostali šećer stalno miksajući.
  3. U šlag umiješajte umućene žutanjke pa lješnjake te bjelanjke, posebno pazeći da zadrže što više zraka.
  4. Smjesu razdijelite u posudice, prekrijte prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču barem 3 sata.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.