Recepti 16. siječnja 2017.

Savršeno dobar kolač od sira

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Volite li cheesecake, vjerujemo da će vam se svidjeti i ova pečena verzija!

Odličan, mirisan, jednostavan, kolač od sira uvijek je dobar izbor. Ovako pripremljen, razlikuje se od uobičajenog cheesecakea, ali smatramo kako ga to samo čini boljim.

 Za još više okusa, dodajte u nadjev prstohvat cimeta i učinite pravu čaroliju! Možete ga poslužiti toplog, prelivenog s malo topljene čokolade, ili ohlađenog, posipanog s malo šećera u prahu.

Odlično će prijati i uz topli kakao ili čaj.

Sastojci:

  • 65 g maslaca
  • 75 g šećera
  • 200 g oštrog brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 500 g Quark sira 
  • 150 g šećera
  • 3 žumanjka
  • 2 vrhnja za šlag od 200 ml
  • 150 ml ulja
  • 125 ml mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 3 bjelanjka
  • Prstohvat soli
  • 3 žlice šećera

Priprema:

  1. Od maslaca, 75 g šećera, brašna, 1 jajeta i praška za pecivo zamijesiti tijesto i zamotati ga u plastičnu foliju pa staviti u hladnjak
  2. Pomiješati Quark, 150 g šećera, 3 žumanjka, vrhnje za šlag, ulje i vanilin šećer te jednu šalicu smjese ostaviti sa strane
  3. Zagrijati pećnicu na 175 stupnjeva
  4. Izvaditi tijesto iz hladnjaka i razvući ga u oblik kruga pa ga utisnuti u kalup (promjera 26 - 28 cm) da prekrije i rubove; izliti smjesu sira, šlaga i žumanjaka na tijesto i peći 45 minuta
  5. Pripremiti za to vrijeme smjesu od preostale šalice smjese sira i šlaga te bjelanjaka, soli i 3 žlice šećera - izmiksati dok ne postane čvrsto i kremasto pa preliti preko pečenog kolača i peći sve zajedno još 15 minuta
  6. Poslužiti posipano šećerom u prahu

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.