Recepti 14. kolovoza 2020.

Mirisna delicija: Kocke od limuna i ricotte

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj sjajan kolač idealno pristaje uz čašu osvježavajuće limunade.

Ovo nisu obične limun kocke. Ovo su kocke koje ćeš obožavati! Savršen spoj ricotte i limuna, učinit će ovaj, naizgled običan kolač, vrhunskim, sočnim, mirisnim...I topi se u ustima! 

 

 

Sastojci:

  • ​1 3/4 šalice glatkog brašna
  • 2/3 šalice mljevenog šećera
  • 1/4 šalice kukuruznog škroba
  • 1 žlica limunove korice
  • 3/4 žličice soli
  • 275 g maslaca sobne temperature, narezanog na kockice 

Mjeri šalicom od 2,5 dl! 

Za kremu:

  •  1 šalica ricotta sira
  • 4 jaja, razmućena
  • 1 1/3 šalice šećera
  • 3 žlice glatkog brašna
  • 2 žlice limunove korice
  • 2/3 šalice limunovog soka (otprilike 3 - 4 ocijeđena limuna)
  • 1/4 žličice soli

Priprema:

  1. Za koru: Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva.
  2. Izmiksati brašno, mljeveni šećer, kukuruzni škrob, limunovu koricu i sol. Dodati postupno maslac te sve izmiksati da se sjedini. Smjesa će biti grubo razmrvljena.
  3. U posudu za pečenje staviti papir za pečenje i ravnomjerno rasporediti napravljenu smjesu (dio smjese treba biti i na rubovima). Staviti u hladnjak na 30 minuta. Potom peći 20 minuta - dok ne postane zlatno smeđe.
  4. Za kremu: Izmiješati pjenjačom ricottu, jaja, šećer i brašno te dodati koricu limuna, sok od limuna i sol i sve dobro izjednačiti. 
  5. Pojačati temperaturu pećnice na 160 stupnjeva.
  6. Preliti kremu preko pečene kore i peći oko 30 minuta.
  7. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi - otprilike dva sata.
  8. Prebaciti s papirom za pečenje na radnu površinu i narezati na prutiće ili kocke.

Pospi šećerom i posluži uz limunadu! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.