gastro postao
Desert s bademima jednostavne pripreme koji se uz dodatak šafrana pretvara u super sofisticiranu slasticu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 586
Potrebno vam je
- 150 g badem, oljušteni suhi
- 250 g mandolat
- 10 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 200 g šećer, kristal
- 7.50 dl vrhnje za šlag
- 1 g šafran
Priprema
- Istucite pjenasto 10 žumanjaka i 200 g šećera te stavite kuhati na vatru sa malo vode dok se ne zagrije do temperature od 170 Celzijevih stupnjeva.
- Dodajte 5 želatina koje ste prethodno omekšali u hladnoj vodi.
- Istucite vrhnje za šlag, pomiješajte s jajima i dodajte mljeveni mandolato, šafran i mljevene bademe. Stavite u kalupe i pustite tri sata da se ohlade na temperauturu od – 2 Celzijeva stupnja.
Izvor Ivan Jušta