Recepti 16. travnja 2016.

Semifreddo od pistacija

semifreddo
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Talijanski semifreddo, bez obzira na godišnje doba, savršen je desert za sve ljubitelje pjenastih i osvježavajućih slastica

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1103

Potrebno vam je

  • 1.50 šalica pistacije
  • 1 šalica šećer, kristal
  • 6 kom bjelanjak kokošji
  • 2 šalica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 0.25 mala žlica ekstrakt badema

Priprema

  1. Šalicu pistacija dobro izradite u blenderu s 1/2 šalice i dvije žlice šećera. Dodajte ostatak pistacija pa ih kratko miksajte da ostanu krupnije.
  2. Bjelanjke istucite u zdjeli električnim mikserom na srednjoj brzini dok se ne stvori nježan snijeg. Postupno dodajte ostatak šećera pa pojačajte brzinu miksera dok ne dobijete čvst i sjajan snijeg.
  3. Posebno izmiksajte vrhnje s ekstraktom badema. Snijeg lagano umiješajte u vrhnje, a potom i smjesu s pistacijama.
  4. Stavite u posudu, prekrijte i stavite da se zamrzava 4 sata.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.