gastro postao
Talijanski semifreddo, bez obzira na godišnje doba, savršen je desert za sve ljubitelje pjenastih i osvježavajućih slastica
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1103
Potrebno vam je
- 1.50 šalica pistacije
- 1 šalica šećer, kristal
- 6 kom bjelanjak kokošji
- 2 šalica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 0.25 mala žlica ekstrakt badema
Priprema
- Šalicu pistacija dobro izradite u blenderu s 1/2 šalice i dvije žlice šećera. Dodajte ostatak pistacija pa ih kratko miksajte da ostanu krupnije.
- Bjelanjke istucite u zdjeli električnim mikserom na srednjoj brzini dok se ne stvori nježan snijeg. Postupno dodajte ostatak šećera pa pojačajte brzinu miksera dok ne dobijete čvst i sjajan snijeg.
- Posebno izmiksajte vrhnje s ekstraktom badema. Snijeg lagano umiješajte u vrhnje, a potom i smjesu s pistacijama.
- Stavite u posudu, prekrijte i stavite da se zamrzava 4 sata.
Izvor Skuhatćute