Recepti 27. srpnja 2018.

Sezona u punom jeku: Slatki kruh od tikvica

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tikvice u ulozi u kojoj ih, možda, niste do sada kušali.

Slatki kruh od tikvica može poslužiti kao kolač za doručak, kao zaseban desert, a za one najhrabrije, kao slatki dodatak slanom jelu. Sočan, ukusan, sladak i pikantan – što vam više treba? 

 

Možda vas zanima... Nikad jednostavniji: Slatki kruh s bananama Kolumne Možda vas zanima... Uz kavu ili čaj: Slatki kruh od limuna, borovnica i badema Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 3 šalice brašna*
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 4 žličice mljevenog cimeta
  • 2 veće tikvice (naribane)
  • 3 jaja
  • 1,5 šalica šećera
  • ½ šalice pirea od jabuke
  • ½ šalice suncokretovog ulja
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije

*Šalica od 250 ml, koristiti istu šalicu kroz cijeli recept

Postupak pripreme:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  2. Posudu za pečenje kruha namastite i pobrašnite.
  3. Otresite višak brašna.
  4. U posudu prosijte brašno, sol, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet.
  5. Miješajte dok se ne sjedine svi sastojci. 
  6. U posebnoj posudi mikserom umutite jaja, pire od jabuke, ulje, šećer i ekstrakt vanilije.
  7. Postepeno smjesi dodajte suhe sastojke i miksajte dok se ne sjedine.
  8. Ručno umiješajte ribanu tikvicu.
  9. Posudu za pečenje kruha napunite smjesom do pola i pecite 45 do 60 minuta.
  10. Nakon 45 minuta provjerite čačkalicom je li kruh pečen.
  11. Zabodite čačkalicu u sredinu kruha, ako čačkalica bude suha kad ju izvadite, kruh je gotov.
  12. Prije posluživanja ohladite na sobnoj temperaturi.

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.