gastro postao
Tikvice u ulozi u kojoj ih, možda, niste do sada kušali.
Slatki kruh od tikvica može poslužiti kao kolač za doručak, kao zaseban desert, a za one najhrabrije, kao slatki dodatak slanom jelu. Sočan, ukusan, sladak i pikantan – što vam više treba?
Potrebno vam je:
- 3 šalice brašna*
- 1 žličica soli
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 žličica praška za pecivo
- 4 žličice mljevenog cimeta
- 2 veće tikvice (naribane)
- 3 jaja
- 1,5 šalica šećera
- ½ šalice pirea od jabuke
- ½ šalice suncokretovog ulja
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
*Šalica od 250 ml, koristiti istu šalicu kroz cijeli recept
Postupak pripreme:
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- Posudu za pečenje kruha namastite i pobrašnite.
- Otresite višak brašna.
- U posudu prosijte brašno, sol, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet.
- Miješajte dok se ne sjedine svi sastojci.
- U posebnoj posudi mikserom umutite jaja, pire od jabuke, ulje, šećer i ekstrakt vanilije.
- Postepeno smjesi dodajte suhe sastojke i miksajte dok se ne sjedine.
- Ručno umiješajte ribanu tikvicu.
- Posudu za pečenje kruha napunite smjesom do pola i pecite 45 do 60 minuta.
- Nakon 45 minuta provjerite čačkalicom je li kruh pečen.
- Zabodite čačkalicu u sredinu kruha, ako čačkalica bude suha kad ju izvadite, kruh je gotov.
- Prije posluživanja ohladite na sobnoj temperaturi.
Dobar tek!