Recepti 11. studenoga 2017.

Sezonska gozba: Kolač od kruške i kardamona

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kruške, limun i lješnjake iskoristit ćete maksimalno tako da ih ubacite u neodoljiv sezonski kolač

Divan spoj omiljenih namirnica odlično će se složiti u sjajnom kolaču koji će obožavati baš svi. Aromatični kardamon u potpunosti će podignuti spoj lješnjaka, limuna i krušaka, a vama pružiti zadovoljstvo uživanja u divnim sezonskim okusima. Kolač poslužite uz slatko vrhnje, kuglicu sladoleda ili fini voćni preljev.

Potrebno vam je:

  • 6 žlica maslaca
  • 120 g brašna
  • 120 usitnjenih lješnjaka
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica kardamona
  • 6 žlica smeđeg šećera
  • 2 jaja
  • 150 ml jogurta
  • 3 žlice limunovog soka
  • 2 kruške
  • 2 žlice meda

Priprema:

  1. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i kardamon.
  2. Pomoću miksera povežite šećer i jaja.
  3. Dodajte jogurt, žlicu limunovog soka, a onda umiješajte i otopljeni maslac.
  4. Pomiješajte suhe i mokre sastojke i prebacite ih u kalup za pečenje.
  5. Posložite na ploške narezanu krušku i pecite oko pola sata.
  6. Za to vrijeme pomiješajte ostatak limunovog soka i med pa poprskajte kolač odmah nakon što ga izvadite iz pećnice.
  7. ​Ohladite i poslužite.

Dobar tek!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.