gastro postao
                                            
                                        
                                    Kruške, limun i lješnjake iskoristit ćete maksimalno tako da ih ubacite u neodoljiv sezonski kolač
                                
                                
                                    
                                
                                Divan spoj omiljenih namirnica odlično će se složiti u sjajnom kolaču koji će obožavati baš svi. Aromatični kardamon u potpunosti će podignuti spoj lješnjaka, limuna i krušaka, a vama pružiti zadovoljstvo uživanja u divnim sezonskim okusima. Kolač poslužite uz slatko vrhnje, kuglicu sladoleda ili fini voćni preljev.
Potrebno vam je:
- 6 žlica maslaca
 - 120 g brašna
 - 120 usitnjenih lješnjaka
 - 1 žličica praška za pecivo
 - 1 žličica soli
 - 1 žličica kardamona
 - 6 žlica smeđeg šećera
 - 2 jaja
 - 150 ml jogurta
 - 3 žlice limunovog soka
 - 2 kruške
 - 2 žlice meda
 
Priprema:
- U posebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i kardamon.
 - Pomoću miksera povežite šećer i jaja.
 - Dodajte jogurt, žlicu limunovog soka, a onda umiješajte i otopljeni maslac.
 - Pomiješajte suhe i mokre sastojke i prebacite ih u kalup za pečenje.
 - Posložite na ploške narezanu krušku i pecite oko pola sata.
 - Za to vrijeme pomiješajte ostatak limunovog soka i med pa poprskajte kolač odmah nakon što ga izvadite iz pećnice.
 - Ohladite i poslužite.
 
Dobar tek!