gastro postao
Kruške, limun i lješnjake iskoristit ćete maksimalno tako da ih ubacite u neodoljiv sezonski kolač
Divan spoj omiljenih namirnica odlično će se složiti u sjajnom kolaču koji će obožavati baš svi. Aromatični kardamon u potpunosti će podignuti spoj lješnjaka, limuna i krušaka, a vama pružiti zadovoljstvo uživanja u divnim sezonskim okusima. Kolač poslužite uz slatko vrhnje, kuglicu sladoleda ili fini voćni preljev.
Potrebno vam je:
- 6 žlica maslaca
- 120 g brašna
- 120 usitnjenih lješnjaka
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 1 žličica kardamona
- 6 žlica smeđeg šećera
- 2 jaja
- 150 ml jogurta
- 3 žlice limunovog soka
- 2 kruške
- 2 žlice meda
Priprema:
- U posebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i kardamon.
- Pomoću miksera povežite šećer i jaja.
- Dodajte jogurt, žlicu limunovog soka, a onda umiješajte i otopljeni maslac.
- Pomiješajte suhe i mokre sastojke i prebacite ih u kalup za pečenje.
- Posložite na ploške narezanu krušku i pecite oko pola sata.
- Za to vrijeme pomiješajte ostatak limunovog soka i med pa poprskajte kolač odmah nakon što ga izvadite iz pećnice.
- Ohladite i poslužite.
Dobar tek!