Recepti 17. srpnja 2018.

Sezonski cannelloni s tikvicama, gljivama i špinatom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sezonsko povrće spojite s finom, kremastom ricottom, pa sve zajedno zapecite u džepićima od tijesta. Za prste polizati!

Ovo se jelo priprema neopisivo jednostavno, a spaja sezonsko povrće u kremastom punjenju s finom tjesteninom. Koristite li domaće kore za lazanje, prethodno kuhanje neće biti potrebno, dok ćete one kupovne, sušene ipak najprije trebati skuhati. 

 

Možda vas zanima... Danas kuhamo: Cannelloni s blitvom i ricottom Kolumne

 

Birajte kvalitetne sastojke kako bi vaše jelo još slasnije, posebice kada je riječ o sirevima. Dobra ricotta u ovom jelu učinit će čuda, a kada je riječ o topljivom siru, svakako se okrenite onim nešto aromatičnijim vrstama, pa tako u cannellone možete ubaciti i pokoju kockicu gorgonzole.

 

Cannelloni sa špinatom Možda vas zanima... Tope se u ustima: Cannelloni sa špinatom Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Potrebno vam je:

  • 12 listova tijesta za lazanje
  • 350 g gljiva
  • 250 g tikvica
  • 25 g maslaca
  • 150 g špinata
  • 1 žlica mente
  • 200 g ricotte
  • muškatni oraščić
  • 150 g topljivog sira
  • 1 jaje
  • 100 ml kiselog vrhnja

Postupak pripreme:

  1. Skuhajte listove za lazanje prema uputama na pakiranju. Koristite li svježe listove, preskočite ovaj korak.
  2. U tavi pirjajte gljive, tikvice, maslac i maslinovo ulje. Pirjajte dok ne ispari sva tekućina. 
  3. Dobro začinite pa dodajte špinat i metvicu.
  4. U posudu umiješajte ricottu i muškatni oraščić. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. 
  5. Lagano umiješajte povrće. 
  6. Tu smjesu namažite s kraće strane svake kore za lazanje i zamotajte. 
  7. Poredajte smotuljke u vatrostalnu posudu tako da dio gdje se kora spaja bude okrenut prema dolje.
  8. Preko smotanih cannellona stavite smjesu koju ćete napraviti od topljivog sira, jajai vrhnja izmiksanih u mikseru ili rukom.
  9. Pecite oko 15 minuta na 180 stupnjeva, pa pred kraj pojačajte na 200 kako bi jelo poprimilo lijepu, zlatnu koricu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.