gastro postao
Za večeru pripremi slasne sezonske popečke od buče...
Ako si se zasitila juhe od buče i već uživala u hrskavoj piti, vrijeme da je da pripremiš i ove brze i jednostavne popečke. Gotovi su za manje od 15 minuta, a količina je dovoljna za dva serviranja. Predlažemo da ih poslužiš odmah, uz žlicu kiselog vrhnja.
Sastojci:
- 400 g naribane buče
- 2-3 režnja češnjaka
- ½ žličice origana
- ½ žličice bosiljka
- ½ žličice soli
- 1 jaje
- 100 g brašna
Priprema:
- Izmiksaj buču, jaje, češnjak, origano, bosiljak i sol. Potom dodaj brašno i sjedini smjesu.
- U tavi zagrij maslinovo ulje. Oblikuj popečke rukama tako da budu debeli otprilike 1 cm i peci ih dok ne poprime zlatnosmeđu boju.
Posluži odmah!