Kremasti umak s tikvicama u glavnoj ulozi odličan je za brzinski ručak kroz tjedan ili ako želite pripremiti veće količine za društvo u kojem se nalaze i vegetarijanci.
Koristite tvrđe tikvice jer imaju manje vode, a prije nego ih stavite u lonac, možete ih naribati, dobro posoliti pa ostaviti da odstoje 15-ak minuta. Nakon toga ih rukama ocijedite kako biste se riješili viška tekućine iz njih. Ipak, bolja opcija bit će veći komadi tikvice koji se neće lako raskuhati, a izgledom će podsjetiti na komadiće piletine.
Potrebno vam je:
- 3 tikvice
- 1 luk
- 4 režanja češnjaka
- 1 žličica čilija u prahu
- 1 žlica ružmarina
- 2 žlice umaka od rajčice
- 3 rajčice
- 1 šalica pasirane rajčice
- 450 g tjestenine s jajima
- 2 žlica maslac, neslani
- 100 g parmezan
- Svježi bosiljak
- Sol, papar
- Maslinovo ulje
Postupak pripreme:
- Ugrijte ulje na umjerenoj vatri, dodajte luk, češnjak, čili i ružmarin.
- Dodajte na kockice sjeckane tikvice.
- Začinite solju i paprom te kuhajte oko pet minuta.
- Dodajte koncentrat od rajčice i miješajte minutu.
- Dodajte rajčice i umak od rajčice.
- Skuhajte tjesteninu. Ocijedite i dodajte maslac.
- Dodajte umak i pola šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina.
- Ubacite i bosiljak.
- Promiješajte i poslužite s parmezanom.
Dobar tek!