Recepti 25. svibnja 2019.

Široki rezanci s tikvicama u gustom, bogatom umaku od rajčice

foto: Getty Images

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Aromatičan i okusima bogat umak od tikvica će stvoriti neodoljivo slasnu zvijezdu jela.

Kremasti umak s tikvicama u glavnoj ulozi odličan je za brzinski ručak kroz tjedan ili ako želite pripremiti veće količine za društvo u kojem se nalaze i vegetarijanci.

 

Pizza s tikvicama i plavim sirom Možda vas zanima... Fantastičan spoj: Pizza s tikvicama i plavim sirom Recepti

 

Koristite tvrđe tikvice jer imaju manje vode, a prije nego ih stavite u lonac, možete ih naribati, dobro posoliti pa ostaviti da odstoje 15-ak minuta. Nakon toga ih rukama ocijedite kako biste se riješili viška tekućine iz njih. Ipak, bolja opcija bit će veći komadi tikvice koji se neće lako raskuhati, a izgledom će podsjetiti na komadiće piletine.

 

Quiche od rajčica i tikvica s bosiljkom Možda vas zanima... Lagani ručak: Quiche od rajčica i tikvica s bosiljkom Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Potrebno vam je:

  • 3 tikvice
  • 1 luk
  • 4 režanja češnjaka
  • 1 žličica čilija u prahu
  • 1 žlica ružmarina
  • 2 žlice umaka od rajčice
  • 3 rajčice
  • 1 šalica pasirane rajčice
  • 450 g tjestenine s jajima
  • 2 žlica maslac, neslani
  • 100 g parmezan
  • Svježi bosiljak
  • Sol, papar
  • Maslinovo ulje

Postupak pripreme:

  1. Ugrijte ulje na umjerenoj vatri, dodajte luk, češnjak, čili i ružmarin. 
  2. Dodajte na kockice sjeckane tikvice.
  3. Začinite solju i paprom te kuhajte oko pet minuta.
  4. Dodajte koncentrat od rajčice i miješajte minutu. 
  5. Dodajte rajčice i umak od rajčice. 
  6. Skuhajte tjesteninu. Ocijedite i dodajte maslac. 
  7. Dodajte umak i pola šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina. 
  8. Ubacite i bosiljak.
  9. Promiješajte i poslužite s parmezanom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.