Recepti Školica kuhanja: Plant based prehrana 16. travnja 2022.

Školica kuhanja: Kako napraviti rižu na mlijeku bez mlijeka?

foto: Marie Wasler

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
U travnju ti donosimo malu Školicu kuhanja posvećenu Plant-based prehrani zbog njezinih velikih benefita na ljudsko zdravlje, ali i naš planet. Gastro blogerica Marie Wasler u videu priprema vegansku alternativu riži na mlijeku, jednako ukusnu, bez laktoze i zdraviju.

Riža na mlijeku je doručak ili desert koji nas najviše podsjeća na djetinjstvo. Može se pronaći i u kuharicama koje su stare gotovo pola stoljeća, a uz pokoji dodatak lako ćeš je transformirati iz starinskog doručka u izvanrednu slasticu. Za osobe koje ne smiju ili ne žele piti mlijeko, pripremili smo vegansku alternativu, rižu na biljnom napitku od badema,  zdraviju i laganiju verziju popularnog deserta bez laktoze. Kako se priprema, pogledaj u videu.

Sastojci:

Riža na biljnom mlijeku | Author: Marie Wasler foto: Marie Wasler

Priprema:

Pomiješaj sve sastojke i kuhaj sve skupa poklopljeno na laganoj vatri 20 do 25 minuta. Kada je gotovo ukrasiti grožđem, tostiranim kokosom i listićima badema.

DAR biljni napitci 100 posto su biljnog podrijetla, bez laktoze i pogodni za vegane. Možeš birati između četiri zamamna okusa - blago prženi ili neprženi badem te zobeni Natur ili s okusom čokolade. U njima možeš uživati na razne načine, bilo da njima obogaćuješ svoja jela i pića ili ih piješ samostalno. Kako se DAR biljni napitci daju sjajno uklopiti u razna jela, prati kroz recepte Školice kuhanja - poželjet ćeš ih što prije isprobati!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.