Početkom proljeća svima će nam dobro doći tanjur brze, lagane i ukusne juhe od cvjetače. Poslužit će kao predjelo, ali i kompletan obrok za one nešto manjeg apetita. Uz dodatak Dar biljnog napitka od zobi koji ne sadrži laktozu ova proljetna juha je još lakša i zdravija, a pogodna je i za vegane.
Sastojci:
- 1 glava cvjetače
- 4 režnja češnjaka
- 1 manji luk
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- 4 dcl povrtnog temeljca ili vode
- 1 šalicu Dar napitka od zobi (može i više, bitno je da tekućina prekrije cvjetaču)
Postupak:
Cvjetaču natrgaj na cvjetove, luk i češnjak nareži. Na malo maslinovog ulja poprži luk i češnjak dok ne postane zlatan. Dodaj cvjetaču. Zalij temeljcem i Dar napitkom. Posoli i popapri. Kuhaj dok cvjetača ne omekša. Izradi štapnim mikserom u kremu. Posluži sa malo sjemenki. Dodaj i par kapi maslinovog ulja.
DAR biljni napitci 100 posto su biljnog podrijetla, bez laktoze i pogodni za vegane. Možeš birati između četiri zamamna okusa - blago prženi ili neprženi badem te zobeni Natur ili s okusom čokolade. U njima možeš uživati na razne načine, bilo da njima obogaćuješ svoja jela i pića ili ih piješ samostalno. Kako se DAR biljni napitci daju sjajno uklopiti u razna jela, prati kroz recepte Školice kuhanja - poželjet ćeš ih što prije isprobati!