gastro postao
Umjesto limuna možete koristiti naranču, limetu, a po ukusu i lavandino ulje ili listiće ružmarina
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 459
Potrebno vam je
- 4 kom jaje kokošje
- 100 g šećer, kristal
- 300 ml vrhnje za šlag
- 1 dl sok od limuna (prirod. svježi)
- 1 kom limunova korica
- 1 žlica mascarpone
Priprema
- Jaja (birajte sasvim svježa jer se slastica termički ne obrađuje!) istucite i pjenasto izmiješajte sa šećerom u finu gustu smjesu.
- Naribajte koricu neprskanog i netretiranog limuna ili limete.
- Limun ili limetu iscijedite. Sok procijedite da u sladoled ne bi upale koštice.
- Vrhnje za šlag miksajte sve dok ne dobijete gustu i čvrstu smjesu. Tada pažljivo uz blago miješanje umiješajte u šlag tučena jaja sa šećerom.
- Nastavite miješati mikserom te umiješajte žlicu mascarpone sira, iscijeđeni i procijeđeni sok limuna. Nastavite miješati da se sve namirnice prožmu.
- Premjestite u posudu za hlađenje ili u manje silikonske kalupe.
- Kada se ohladi i stisne, poslužite s malo maslinova ulja.
Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši