Recepti 13. listopada 2014.

Sladoled od limuna

Sladoled od limuna
gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto limuna možete koristiti naranču, limetu, a po ukusu i lavandino ulje ili listiće ružmarina

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 459

Potrebno vam je

  • 4 kom jaje kokošje
  • 100 g šećer, kristal
  • 300 ml vrhnje za šlag
  • 1 dl sok od limuna (prirod. svježi)
  • 1 kom limunova korica
  • 1 žlica mascarpone

Priprema

  1. Jaja (birajte sasvim svježa jer se slastica termički ne obrađuje!) istucite i pjenasto izmiješajte sa šećerom u finu gustu smjesu.
  2. Naribajte koricu neprskanog i netretiranog limuna ili limete.
  3. Limun ili limetu iscijedite. Sok procijedite da u sladoled ne bi upale koštice.
  4. Vrhnje za šlag miksajte sve dok ne dobijete gustu i čvrstu smjesu. Tada pažljivo uz blago miješanje umiješajte u šlag tučena jaja sa šećerom.
  5. Nastavite miješati mikserom te umiješajte žlicu mascarpone sira, iscijeđeni i procijeđeni sok limuna. Nastavite miješati da se sve namirnice prožmu.
  6. Premjestite u posudu za hlađenje ili u manje silikonske kalupe.
  7. Kada se ohladi i stisne, poslužite s malo maslinova ulja.

Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.