Recepti 13. listopada 2014.

Sladoled od mente i malina

gastro postao gastro.24sata.hr
Recept Mirjane Špoljar za pripremu najpoznatijeg ljetnog deserta s mentom i malinama

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 555

Potrebno vam je

  • 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 50 g šećer, kristal
  • 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 0.50 l vrhnje za šlag
  • 50 g maline
  • 2 list menta

Priprema

  1. Žumanjke miješamo na pari sa šećerom dok ne postanu kremasti.
  2. Mlijeko i slatko vrhnje zakuhamo s mentom i malinama, spojimo smjese te kuhamo na temperaturi do 72 Celzijeva stupnja.
  3. Izvadimo listiće mente te smjesu smrznemo na 5-6 sati.
  4. Pomoću uređaja za izradu sladoleda (primjerice Pacojeta) napravimo sladoled.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.