gastro postao
                                            
                                        
                                    Slatko-slana pita mješa okuse, a rezultat je savršen!
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 447
Potrebno vam je
- 200 g keksi, mljeveni
 - 0.50 šalica maslac, neslani
 - 0.50 mala žlica krupna morska sol
 - 1 šalica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
 - 4 šalica šećer, u prahu
 - 4 kom banane
 - 100 g tamna čokolada
 - 415 ml mlijeko, kondenzirano
 
Priprema
- Stavite limenku kondenziranog mlijeka u lonac s kipućom vodom i neka se na laganoj vatri kuha tri-četiri sata pazeći da voda prekriva konzervu. Što je dulje konzerva u kipućoj vodi, to će karamela biti čvršća.
 - Zagrijte pećnicu na 160°c. Miksajte kekse i maslac sve dok ne dobijete rahlu mješavinu poput krušnih mrvica. Ravnomjerno rasporedite tu smjesu na dno kalupa za tortu, dobro je utisnite te pecite u pećnici 10-15 minuta. Pustite da se ohladi.
 - Otvorite konzervu mlijeka i izlijte ga u posudu, dodajte sol te miješajte dok ne dobijete glatku i kompaktnu karamelu. Dobro izmiksajte slatko vrhnje i šećer u prahu. Premažite podlogu od keksa karamelom, poslažite po njoj banane narezane na ploške pa premažite tortu šlagom od miksanoga slatkog vrhnja i šećera te pospite naribanom čokoladom. Stavite kolač u hladnjak da se karamela još malo stisne.
 
Izvor Skuhatćute